Metince Peruk ve Sentetik Saç Ürünleri
Sentetik At Kuyruğu Nedir ? Postiş Saç Nasıl Kullanılır ? ve At Kuyruğu Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

At Kuyruğu

At kuyruğu özellikle saçlarıızı yapacak zamanınız olmadığında ya da özel bir günde farklı bir görünüm yakalamak istediğiniz zaman hemen hemen en kurtarıcı saç modelidir. At kuyruğu  özellikle  uzun saçlı kızlar arasında popülerken, kısa saçlı kadınlar da benzer şekilde saçlarının bir kısmını  toplayarak yeni bir tarz yaratıyor.

Sentetik At Kuyruğu – Postiş

Kısa saçlı kadınlar saçlarının tamamını at kuyruğu yapamayacakları için farklı sıklıkla sentetik at kuyruğu tercih ederler. Bu sentetik at kuyruğu saç modeli, istediğiniz renk ve uzunluktaki kullanım kolaylığı ve özellikleri ile farklı tasarım ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılayan bir üründür.

Nedir, Neden Kullanılır ?

Sentetik saç, peruk veya saç tokası adı verilen ürünler, gerçek saç veya suni liflerden yapılan, saçınızın inceldiği/döküldüğü bir bölgeyi kapatmak veya saçınızın daha uzun, dolgun veya farklı görünmesini sağlamak için kullanılan saç aksesuarlarıdır. Farklı renk seçenekleri ve farklı boyları  vardır. Şu anda en çok tercih edilen ürünlerden biri sentetik at kuyruğu kullanmaktır. Kısa saçlı kadınları kurtarmak için özel sentetik at kuyruğu; doğru renk tercihi ile birlikte tam olarak uzun saç görünümünü verir.

İnsan saçı büyük ölçüde genetiğe bağlı olmasına rağmen, ne kadar dikkatli olursak olalım saçlarımız bazen belirli bir uzunluktan sonra  zayıflamaya ve dökülmeye başlar. Saçların ayda yaklaşık 1 cm uzadığını düşünürsek, ortalama uzunluktaki saçların arkadan aşağı uzaması neredeyse bir yıl sürer. Bu kadar beklemek istemeyenler için sentetik at kuyruğu kullanmak tam onlara göre. Saç kuyruğu şeklilleri sadece kısa saçlar için değil, aynı zamanda narin ve kabarık saçlar için de idealdir. Saçlarınız uzun ama ince, kabarık ve gösterişli görünmüyorsa sentetik bir at kuyruğu kullanarak bu durumu kolaylıkla düzeltebilirsiniz.

Sentetik At Kuyruğu - Postiş Nasıl Takılır ?

Saçı uzun göstermek veya daha dolgun bir görünüm elde etmek için kullanılan saç postişleri; Atkuyruğu ve benzeri saç modelleri ile birlikte rahatlıkla takılabilen veya saç tokası olarak da kullanılabilen saç aksesuarlarıdır. Sentetik at kuyruğu ve postişler genellikle tek parça halinde yapılır. Çoğunlukla elastiktirler. Sentetik at kuyruğu kullanımı saçınızın uzunluğunu, şeklini ve rengini değiştirerek birkaç dakika içinde size farklı bir görünüm kazandırabilir. Özel günlerde farklı görünmek isteyenler ya da uzun süredir kısa saçları olan ve uzun saç deneyimi yaşamak isteyenler için harika bir güzellik aksesuarı olan bu ürünlerin takıp çıkarması da oldukça kolaydır. Saçlarınızı arkada topuz şeklinde toplamanız gerekiyor, topladıktan sonra postiş kısmını bastırarak arkaya bağlayın.

Sentetik At Kuyruğu - Postiş Nasıl Yıkanır ?

Sentetik at kuyruğu-postişler sizin çok kısa süre içinde uzun ve dolgun görünümlü saçlara sahip olmanıza yardımcı olmaktadır. Ancak düzenli bakımları yapılmadığında son derece donuklaşacak ve kötü bir görüntü haline gelecektir. Böyle sorunlar yaşamamak adına sentetik at kuyruğu ve postiş yıkama işlemi, bakım işlemi verilen adımlar son derece dikkate alınarak ve aksatılmadan yapılmalıdır.

  • Geniş, ya da sığ bir kaba ılık su ve şampuanı koyun. Çok sıcak su sentetik saça zarar verebilir ve saç dökülmesine neden olabilir.
  • Saçı yaklaşık 15 dakika şampuanda bırakın.
  • Dikişleri koruyarak akan su altında durulayın.
  • Yıkanmış saçları uçlarından taramak için keskin dişli bir tarak kullanın.
  • İyi havalandırılan bir yere asın ve kendi halinde kurumaya bırakın.
  • Güneş ışınlarından koruyun, özellikle ışınların çok zararlı olabileceğini unutmayın.
  • Kesinlikle fön makinası ile kurutmaya çalışmayın.

Ayrıca bu işlemlerle de birlikte bakım yaparken sentetik postişlerin birbirine dolanmamasına özen gösterilmelidir. Hafif şampuan, soğuk su ve hafif saç kremi kullanılabilir. Yatmadan önce ipek bir yastıkta uyumak, at kuyruğunuzun ve postişlerinizin birbirine karışmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Sentetik bir at kuyruğu ve postiş tarağı kullanmayı da kolayca tercih edebilirsiniz. Çünkü sıradan tarakların kullanımı yeterli sonuçlar elde etmeyi sağlamayabilir.

Sentetik At Kuyruğu - Postiş Fön ve maşa yapılır mı ?

Sentetik at kuyruğu ve postiş kullanmaya karar veren ancak doğal görünümünden rahatsız olan kullanıcılar, çoğunlukla postiş fön ve maşa gibi ısı gerektiren işlemlere yöneliyor.  Sentetik atkuyruğu veya postişe saç kurutma makinesi ile fön uygulaması ve maşa uygulaması yapılabilir ancak burada çok önemli olan nokta; uygulanacak aletin sıcaklığı maksimum 150 derece olmalıdır. Unutulmamalıdır ki saç kurutma makinesi veya maşa kullandıktan sonra ürün kendi şeklini kaybedecek ve tamamen verdiğiniz şekli alacaktır.

Sentetik At Kuyruğu - Postiş Parlama yapar mı ? Belli olur mu ?

Sentetik at kuyruğu saç ve posiş kullanımı ile ilgili hemen hemen en önemli şey ister uzun ister kısa olsun en doğal görünüme kavuşmayı başarmasıdır. Doğal bir görünüm için saçınızın hacmine uygun renk ve yoğunluk esastır. Aynı derecede önemli olan, yüz şekliniz ve cilt tonunuzla uyumluluktur. Sentetik saç, atkuyruğu ve sentetik saç postişlerinin parlama yapmadan tamamen mat bir görünüme sahip olduğuna emin olabilirsiniz . Sentetik at kuyruğu parlama yapmamasıyla birlikte; doğal saç görünümüne ve belli olmaması hissine sahip olma arzunuzu daha fazla yerine getirir.

Sentetik At Kuyruğu - Postiş Boyanır mı ?

Postiş yıkama konusu ile birlikte sentetik at kuyruğu boyanır mı konusu da oldukça merak edilmektedir. Ancak sentetik ürünler boyayı tamamen tutamaz. Bu durumda naylon yapıya sahip sentetik at kuyruğu doğal olarak boyanamaz. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için ürünü satın alırken doğal saç renginizden daha fazla koyu ya da daha fazla açık olmamasına oldukça özen göstermelisiniz. Aksi halde ton farkı kötü ve doğal olmayan bir görünüme sahip olmanıza neden olabilir.


Ürün başarı ile favorilere eklendi

İletişime Geç