Metince Peruk ve Sentetik Saç Ürünleri
Peruk Nedir ? Nasıl Kullanılır ve Peruk Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Peruk

Peruk, saç dökülmesi sorunundan rahatsızlığa neden olmamak veya mevcut saçın rengini, uzunluğunu veya modelini hızla değiştirmek ve rahatlık sağlamak için mevcut saçın üzerine kapatılan yapay veya gerçek saçtan yapılmış takma bir saçtır.

Eski zamanlardan beri insanların kendi saçlarına saç ekledikleri görülmüştür. Saç kusurlarını kapatmak veya istenilen saç şeklini elde etmek için kullanılan peruklar; hayvan kılı, insan saçı veya sentetik liflerden yapılmış yapay saç olarak tanımlanır. Tanımlanmış tarihe göre, peruklar ilk olarak Mısırlılar tarafından güneş ışığının olumsuz etkilerinden korunmak için kullanılmıştır. Eski Mısırlılar, dışarı çıktıklarında ve törenlere katılırken farklı bir peruk takarak saçlarını tamamen traş ettiler.. Saç stilleri rütbe ve düzeni ifade ettiği için Mısırlılar peruk takmaya büyük önem veriyorlardı. Kısa saç peruk; Zenginlikte, güçte veya mevkide üstünlük anlamına geliyordu .

Peruklar Asur, Babil, Akdeniz, El Kaide ve Pers uygarlıklarında da yaygın olarak kullanılmıştır. Asurlular ve Babilliler, yapay saça dalgalı ve kıvırcık şekiller vererek perukların bir makyaj aracı olarak kullanılmasına öncülük ettiler. Yunanlılara büyük miktarlarda peruk satarak bu ticareti ilk yapanlar Fenikeli Kıbrıslılar olmuştur. Roma'daki zengin kadınlar, altın işlemeli veya altın tozuyla kaplanmış peruklar takarlardı.

Orta Çağ'ın başlarında, kademeli uzun saçlar kadınlar için moda oldu. 12. yüzyılın sonlarında Venedik ve Floransa'da doğan ve Avrupa'nın çoğuna yayılan bir hareket 14. yüzyılda Avrupalı ​​kadınların kullandığı örgü peruklar alından sarkıtılarak pamuktan yapılırdı.  15. yüzyılda tam yüz peruklar kullanılmaya başlandı. Bu yüzyıl boyunca, Fransız aristokratları, hizmetçilerinin saçlarını peruk yapmak için kestiler. Perukların asıl ana popülaritesi ise 16. yüzyılın sonlarında başladı.

Sentetik Peruk Nedir, Neden Kullanılır ?

Dolgun görünen bakımlı saçlar harika hissetmenin hemen hemen en büyük faktörlerinden biridir. Bazı sağlık problemleri nedenleriyle kısmi olarak dökülen ya da tamamen dökülen saçların dolgun görünen bakımlı saçlar şeklinde görünebilmesi için bilinen en kolay ve  pratik çözüm peruklardır. Sentetik peruk bu noktada oldukça güzel br görünüme kavuşturan bir peruk çeşididir. Bu sentetik saç peruklar, uygun bir fiyatta tutuldukları için de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Yüz şeklinize ve ten renginize uygun sentetik bir peruk tercih ettiğinizde kusursuz bir  görünüm yakalamak kaçınılmaz olacaktır.

Sentetik peruklar daha çok saç dökülmesinden muzdarip kişiler tarafından tercih edilse de saçlarını farklı renk ve tarzlarda kullanmak isteyip de doğal saçlarına zarar vermek istemeyenler, doğal saç yapısını bozmak istemeyenler için de bilinen en doğru çözümdür. Piyasadaki sentetik perukların renk ve stilinde neredeyse hemen hemen hiçbir sınır yoktur. Dilerseniz günlük veya haftalık olarak farklı bir saç modelini kolayca kullanabilirsiniz. Sentetik peruk kullanmak çok kısa sürede farklı görünmenizi sağlayarak, sizlere zaman tassurufu konusunda da oldukça yardımcı olur.

Peruk Nasıl Takılır ?

Özellikle sentetik perukları ilk kez deneyimleyecek olanlar peruk takmak konusunda  soru işaretleri yaşayabilirler. İnsanlar kendi peruklarını rahatlıkla takabilirler; Saçları toplayıp gevşettikten sonra, peruğu önden hafifçe bastırıyoruz, ardından elastik bandı açıyoruz ve tüm gevşek saçları geri çekiyor ve açık bırakıyoruz. Peruk fırçası ile peruğa en son stili veriyoruz.

Kullanışlı olmasını istiyorsanız, saçın bu kısmını soldan sağa tokalarla ayırmalısınız, böylece ortaya çıkan saçlar arkada çukur veya kemer oluşturmaz. Peruklar tarif edildiği üzere;  herhangi bir zamanda kolayca takılabilir ve çıkarılabilir.

Peruk Nasıl Yıkanır ?

Peruk temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Öncelikle küçük bir yere ılık su koymalısınız. Su sıcaklığı doğru ayarlanmalıdır. Su ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Suyun peruğun astarına zarar vermemesine her zaman dikkat etmelisiniz. Yıkama işlemi sırasında peruklar için özel olarak üretilmiş bazı sabunlar bulunmaktadır. Bunların birlikte veya özel şampuanlarla yıkanması oldukça tavsiye edilir. Şampuanın kalitesiz olması durumunda peruğun zarar göreceğine de dikkat edilmelidir.

Yıkama sürecinde iyice yıkamak, aniden hareket etmemek, nazikçe uygulama yapmak gerekir. Saçın uçlarından başlamanız ve  saçın uçlarına dolanmadığından emin olmanız ve ardından yıkamanız önerilir. Görünen kirli kısımlar ise her zaman daha iyi yıkanmalıdır. Peruğunuzu duruladıktan sonra uygulanacak ilk yöntem, buklelere parlaklık kazandırmak için yağ ile işlem yapmaktır. Ayrıca perukları asla saç kurutma makinesi ile kurutmayın, sadece doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde; kendi halinde kurutun.

Peruk Fön ve Maşa yapılır mı ?

Peruk fön ve maşa işlemi özellikle peruğun ilk hali dışında bir farklılık ihtiyacı duyanlar tarafından sık sık uygulanmak istenir. Peruklar maksimum 150 derece sıcaklıkta işleme tabii tutulmalıdır. Sıcaklık 150 derecenin üzerindeyse peruk tamamen yanabilir ve artık kullanılamaz hale gelebilir. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise, peruğun ısı işlemi gördükten sonra şeklini kaybedeceği ve artık tamamen sizin uyguladığınız şeklin kalıcı olacağıdır.

Parlama Yapar mı ? Belli olur mu ?

Takılıp çıkarılabilen bir sentetik saç türü olan peruk kullanmak isteyenler, eski çağlardan beri insanların saçlarına saç ekleme arzusuyla ortaya çıkmış, aslında bir tür giysi olarak kullanılmıştır. Kullanmak isteyenlerin aklına sık sık peruk parlama durumu yaşanır mı sorusu takılmaktadır. İnsanlar perukların belli olmasından son derece rahatsız oluyorlar. Ancak peruk tamamen mat bir yapıya sahip olduğu için kesinlikle parlak olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Üstelik gerçek saçla aynı görünüme sahip olma özelliği ile kesinlikle yapaylık açısından dikkat çekmeyecektir. Bu nedenle gönül rahatlığı ile kullanılabilirler.

Boyanır mı ?

Peruk kullanımı aşamasında bilinmelidir ki sentetik peruklara asla boya işlemi uygulanamaz. Çünkü sentetik ürünlere kesinlikle boya tutmamaktadır. Bu nedenle satın alırken renk karşılaştırmasını net yapabilmekte fayda var.

 


Ürün başarı ile favorilere eklendi

İletişime Geç